Lyhytterapia Helsingissä – Tukea oman mielen ymmärtämiseen

Elämässä tulee vastaan hetkiä, jolloin omat ajatukset, tunteet tai toimintamallit tuntuvat vaikeilta ymmärtää tai kantaa yksin. Lyhytterapia tarjoaa mahdollisuuden pysähtymiseen ja oman sisäisen maailman tutkimiseen ammattilaisen kanssa. Se on matalan kynnyksen keskusteluapua, jossa keskiössä olet sinä, sinun tarpeesi ja sinun tarinasi.

Con tè tarjoaa lyhytterapiaa vastaanotoillamme Helsingissä sekä etänä kaikkialle Suomeen. Lyhytterapia on tarkoitettu heille jotka haluavat ymmärtää itseään paremmin, työstää ihmissuhteita, hallita ahdistusta tai selkeyttää omaa suuntaa elämässään. 

Tarjoamme ensimmäiseksi käynniksi maksuttoman tutustumiskäynnin, joka ei sido sinua terapian aloitukseen. Tutustumiskäynnillä saat tutustua terapeuttiin ja hänen työskentelytapaansa.

Millaista lyhytterapia on?

Lyhytterapia on rajatun mittaista tukea, joka keskittyy nykyhetkessä vaikuttaviin haasteisiin ja niihin liittyvään sisäiseen kokemukseen. Vastaanotolla käytämme konkreettisia työkaluja, jotka auttavat sanoittamaan tunteita, tunnistamaan syvempiä tarpeita ja ymmärtämään itseään paremmin. Harjoitteiden, visuaalisten apuvälineiden avulla itsetuntemus kasvaa. 

On hyvä kuitenkin muistaa, ettei lyhytterapia ole hoitoa (esim. vakavaan masennukseen) vaan itsetuntemuksen lisäämistä eli sitä, että ymmärrät itseäsi ja sinua ohjaavia tunteitasi paremmin.

Tarjoamme lyhytterapiaa kahdesta eri näkökulmasta:

Kognitiivinen lyhytterapia

Kognitiivinen lyhytterapia keskittyy erityisesti ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen välisiin yhteyksiin. Terapeutin ja asiakkaan yhteistyön tavoitteena on tunnistaa ja haastaa haitallisia ajatusmalleja, jotka saattavat ylläpitää mielen haasteita tai ongelmia.

Meidän täytyy ymmärtää, mistä jokin ajatus tai käyttäytymismalli on saanut alkunsa (lapsuus, aiemmat elämänkokemukset), minkä jälkeen pystymme tekemään uuden ymmärryksen kanssa uusia valintoja tapaamme ajatella tai käyttäytyä.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on käytännönläheinen ja eteenpäin suuntaava tapa tarkastella elämää. Työskentely keskittyy siihen, mikä toimii ja mitä toivot – ei siihen, mikä on rikki. Tavoitteena on vahvistaa omia voimavaroja ja löytää konkreettisia askelia kohti muutosta. 

Tämä terapia sopii sinulle, joka kaipaat selkeyttä, keinoja ja myötätuntoista mutta tavoitteellista keskustelua.

Jos et ole varma kumpi työskentelytapa sopii sinulle, ei huolta – maksuttomalla tutustumiskäynnillä kartoitetaan tilannettasi ja valitaan työskentelymuoto, joka parhaiten tukee juuri sinua. Tärkeintä on, että löydät juuri sinulle sopivan terapeutin.

Kenelle lyhytterapia sopii?

Tarjoamme lyhytterapiapalveluita seuraavasti.

Kognitiivista lyhytterapiaa tarjoamme vain yli 22-vuotiaille asiakkaille. Tämä linjaus pohjautuu erikoisosaamiseen ja tavoitteeseen tarjota parasta mahdollista tukea aikuisasiakkaille.

Ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa tarjoamme yli 12 vuotta täyttäneille.

Lyhytterapia sopii sinulle, jos toivot muutosta, ymmärrystä tai tukea esimerkiksi seuraaviin tilanteisiin:

  • ihmissuhdeongelmat

  • suorittaminen/stressi

  • ahdistus / paniikkihäiriö

  • tunteiden- / tarpeiden tunnistamisen- ja sanoittamisen vaikeus

  • lapsuuden tunneilmapiirit ja niiden vaikutus 

  • vuorovaikutuksen tuomat haasteet / yksinäisyys

  • hylätyksi tulemisen pelko ja sen aiheuttamat toimintamallit

  • vuorovaikutuksen / kommunikoinnin haasteiden vaikutus parisuhteissa

  • lapsuuden uskonnollisen ympäristön vaikutus meihin tänä päivänä

  • alkoholismin ympäröimä lapsuus

  • miellyttäminen / kontrollointi

Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia. Emme tarjoa Kelan tukemaa kuntoutusterapiaa.

Lyhytterapeutti Oona-Lotta / Kognitiivinen lyhytterapia

Oona-Lotta on lämpimästi läsnäoleva ja suorasukaisen lempeä lyhytterapeutti, joka auttaa asiakkaitaan ymmärtämään itseään syvemmin. Hänen työskentelytapansa yhdistää keskustelut, itsehavainnointitehtävät ja konkreettiset esimerkit, jotka tukevat asiakkaan omaa oivallusprosessia.

Lue lisää Oona-Lotasta ja hänen tavastaan työskennellä.

Lyhytterapeutti Julia / Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Parhaimmillaan istunnot Julian asiakkaiden kanssa tuntuvat inspiroivilta keskusteluilta, joissa oma visio itsestä ja toivotusta elämästä alkaa selkeytyä. Julia ymmärtää, että jokaisella meistä on oma uniikki tarinansa ja hänen tehtäväni on kuulla tuo tarina – löytää siitä sekä voimavarat että kipukohdat, ja kulkea asiakkaan rinnalla käyttäen ratkaisukeskeisiä menetelmiä.

Lue lisää Juliasta ja hänen tavastaan työskennellä.

Lyhytterapia hinta

Lyhytterapia on joustava ja sitoumukseton tapa tutkia omaa sisäistä maailmaa. Haluamme tehdä aloituksesta mahdollisimman helppoa ja matalakynnyksistä.

Tarjoamme ensimmäiseksi käynniksi maksuttoman tutustumiskäynnin, joka ei sido sinua terapian aloitukseen. Tutustumiskäynnillä saat tutustua terapeuttiin ja hänen työskentelytapaansa. Käynnillä käydään läpi tilanteesi, tarpeesi sekä terapeutti kertoo työtavoistaan. Voit myös varata suoraan maksullisen ajan, jos et koe tarvetta tutustumiskäynnille.

Varaaminen onnistuu helposti verkossa. Voit valita sinulle sopivan ajan suoraan kalenterista ja muokata ajanvarauksiasi tarpeen mukaan.

Miksi valita Con tèn lyhytterapia Helsingissä?

  • Rauhallinen ja viihtyisä terapiatila – turvallinen ympäristö, jossa on helppo olla läsnä.

  • Työkalujen käyttö - Vastaanotollamme käytämme konkreettisia työkaluja, jotka auttavat sanoittamaan tunteita, tunnistamaan syvempiä tarpeita ja ymmärtämään itseään paremmin. 

  • Ei pitkiä jonotusaikoja – heti vapaita aikoja.

  • Maksuton tutustumiskäynti – tutustu terapeuttiin ja hänen työtapoihin ilman sitoutumista. Voit myös varata suoraan terapia-ajan.

  • Ilta- ja viikonloppuajat – joustavat ajat kiireiseen arkeen.

  • Rento ja helposti lähestyttävä ilmapiiri – ei jäykkää keskustelua vaan ennemminkin “olohuonemainen” rentous vaikka aiheet voivatkin olla haastavia tai itkettäviä.

  • Kätevä varauskalenteri - Voit itse varata, siirtää ja perua tapaamisaikoja joustavasti verkossa.

  • Terapia sinun ehdoillasi – tapaamisten väli on keskimäärin kahden viikon välein. Meillä et sitoudu tiettyyn määrään käyntejä, vaan työskentely mukautuu sinun tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi. Säännölliset käyntivälit ovat kuitenkin avainasemassa terapian onnistumiselle.

Miten tarjoamamme lyhytterapiat eroavat toisistaan?

Kognitiivinen lyhytterapia ja ratkaisukeskeinen lyhytterapia ovat molemmat käytännönläheisiä tapoja auttaa ihmisiä kohtaamaan haasteita Kummassakin lähestymistavassa on kuitenkin omat erityispiirteensä.

    • Keskittyminen ajatteluun: Kognitiivinen lyhytterapia keskittyy erityisesti asiakkaan ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen välisiin yhteyksiin. Terapeutin ja asiakkaan yhteistyön tavoitteena on tunnistaa ja haastaa haitallisia ajatusmalleja, jotka saattavat ylläpitää ongelmia.

    • Ajatusten muokkaaminen: Meidän täytyy ymmärtää mistä jokin ajatus tai käyttäytymismalli on saanut alkunsa (lapsuus, aiemmat elämänkokemukset..), jonka jälkeen pystymme tekemään uuden ymmärryksen kanssa uusia valintoja tapaamme ajatella tai käyttäytyä.

    • Teoria pohjana: Tämä lähestymistapa perustuu vahvasti kognitiiviseen teoriaan, joka korostaa, että ajatukset vaikuttavat voimakkaasti tunteisiin ja toimintaan.

    • Keskittyminen ratkaisuihin: Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ohjaa asiakkaan huomion nykyhetken ongelmiin ja niiden ratkaisuihin sen sijaan, että syvennyttäisiin menneisyyden tapahtumiin tai ongelmien syihin.

    • Tulevaisuuteen suuntautuminen: Tämä terapia keskittyy siihen, mitä asiakas haluaa saavuttaa tulevaisuudessa. Terapeutti auttaa asiakasta löytämään voimavaroja ja taitoja, joita tämä voi hyödyntää tavoitteidensa saavuttamiseksi.

    • Kognitiivinen lyhytterapia keskittyy muuttamaan ajatusmalleja sen ymmärryksen jälkeen minkä saamme, kun ymmärrämme ensiksi mistä mikäkin on saanut alkunsa, kun taas ratkaisukeskeinen lyhytterapia painottaa tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamista ja asiakkaan voimavarojen hyödyntämistä.

    • Kognitiivisessa lyhytterapiassa pyritään syventymään ongelmien juurisyihin ajattelun kautta, kun taas ratkaisukeskeisessä keskitytään nopeiden ja konkreettisten ratkaisujen löytämiseen.

    Valinta näiden välillä voi perustua siihen, mikä lähestymistapa tuntuu sinulle oikealta. Valintaa miettiessäsi voit kysyä itseltäsi:

    • Haluanko tutkia taustaani/menneisyyttäni jolloin ymmärrän menneisyyden vaikutuksen minun ajatuksiini, valintoihini ja käyttäytymiseeni (kognitiivinen lyhytterapia / terapeuttina Oona-Lotta)

    • Haluanko keskittyä tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamiseen, löytämään voimavarojani ja oppia hyödyntämään niitä tulevaisuudessa? (ratkaisukeskeinen lyhytterapia / terapeuttina Elina)

    Terapeutin sopivuudella sinulle on suuri merkitys, johon vaikuttaa suuntautumisen lisäksi terapeutin persoona, tapa työskennellä, kohdata ja kuulla. On kaikista tärkeintä, että juuri sinä löydät itsellesi sopivan terapeutin, joka tuntuu luotettavalta. Tarjoamme juuri tästä syystä veloituksettoman tutustumiskäynnin jonka tarkoituksena on auttaa sinua valinnan tekemisessä. Tutustumiskäynti ei sido sinua terapian aloitukseen.